Nieuws uit Nieuwpoort

Nieuwpoort
Nieuwpoort

Nieuws uit Nieuwpoort

Vissers voeren actie tegen pulsvisserij

18/06/18 14:11 - In de haven van Nieuwpoort hebben een paar tiental vissers maandag actie gevoerd tegen pulsvisserij, dat is vissen met elektrische stroomstoten. Volgens hen zorgt dat voor oneerlijke concurrentie. Er was ook een politieke delegatie aanwezig.

Gouverneur pleit voor hardere aanpak agressieve badgasten: “Strand is geen vuilnisbak en zee geen zwembad”

16/06/18 06:00 - Op het strand van Nieuwpoort gaf de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV) vrijdag de aftrap voor het nieuw zomerseizoen. Er zullen 1.400 redders instaan voor de veiligheid van de baders. “Zo we een van de veiligste kustzones te wereld.”

“Het strand is geen vuilnisbak, de zee geen zwembad”

16/06/18 02:57 - Op het strand van Nieuwpoort gaf de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV) vrijdag de aftrap voor het nieuw zomerseizoen: 1.400 redders zullen paraat staan voor de baders. “En daarmee zijn we een van de veiligste kustzones.”

Dringende werken nodig aan Villa Hurlebise

13/06/18 02:57 - Binnenkort starten er werken om de bekende villa Hurlebise op de hoek van de Albert I-laan en de Lombardsijdestraat voor verder onheil te behoeden. Het is de bedoeling dat de toeristische dienst in het beschermde gebouw een onderkomen vindt.

Vergeten kreek wordt natuur- en recreatiegebied

12/06/18 06:00 - Nieuwe paden en bruggen voor fietsers en wandelaars, een watersporthuis en meer natuur: het provinciebestuur en de stad Nieuwpoort koesteren grote plannen voor het vergeten gebied rond de kreek van Nieuwendamme.

Duurzame vis voortaan te zien op veilingklok

12/06/18 02:57 - De visveilingen aan onze kust laten vanaf nu op hun veilingklok zien welke partij vis op een duurzame manier werd gevangen. De Rederscentrale en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek ontwikkelden daarvoor een unieke tool.

Nieuwe directeur voor de kleinste vismijn van het land: “Wij hebben troeven die de groten niét hebben”

08/06/18 02:57 - De Nieuwpoortse vismijn heeft met de 58-jarige Guy Claus een nieuwe directeur. De kleinste veiling aan zee doet het bijzonder goed. De aanvoer steeg er met vijftig procent en de combinatie economie met toerisme werkt uitstekend.

Schildpad van Fabre is terug (en schittert als nooit tevoren)

07/06/18 05:45 - Het stadsbestuur blijft verder investeren in Nieuwpoort-Bad. Zo krijgt de Franslaan een nieuw aanzicht en is de schildpad van Fabre na jaren afwezigheid terug in zijn thuisstad. “Het wordt een van de mooiste blikvangers aan zee.”

Champagne voor jubilerende handelaarsvereniging

07/06/18 02:57 - Verenigd Nieuwpoort-Bad (VNB), de handelaarsvereniging van de badplaats, bestaat vijftig jaar en heeft dat in stijl gevierd. Alle leden kregen daarom een fles champagne en bloemen.

Rechter kan niemand tevreden maken: “Emotionele zaak, maar oordeel zal kil zijn”

05/06/18 05:52 - “Ik heb die overleden jongen uit die wagen helpen trekken. Het was net alsof ik mijn eigen zoon vasthad”, zegt trucker Danny Vansteenkiste (46) uit Oostende over het ongeval waarbij een jonge Fransman het leven liet.

Zelf nieuws uit Nieuwpoort?
Deel ervaringen over NieuwpoortNieuwpoort

„ Woonplaatsen.be: uw Nieuwpoortse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken